Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

Κρυφές καθημερινές απολαύσεις

Ανακάλυψε ή απλά θυμήσου για μια στιγμή, τις υποτιμημένες αξίες της καθημερινότητας σου.

1. Οι περιορισμένες επιλογές. Σαράντα διαφορετικά είδη ρυζιού, εκατοντάδες κανάλια στον αποκωδικοποιητή, δεκάδες γεύσεις οδοντόκρεμας δεν σε κάνουν πιο ευτυχισμένο. Αντιθέτως, πάνω από 10 έρευνες θα σου πουν ότι σε κάνουν πιο μίζερο.
2. Ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο. Χωρίς δουλειά για το σπίτι, χωρίς γάμους και βαφτίσια, χωρίς καμία έννοια. Μόνο για σένα.
3. Σκηνή, φωτιά, σκύλος, κανένας άνθρωπος για 48 ώρες. Εσύ κι η Φύση, εσύ κι ο ουρανός σου. Φρόντισε να είναι γεμάτος άστρα.
4. Η απραξία. Κάποιες φορές οι χειρότερες αποφάσεις παίρνονται επειδή αποφασίζεις να κάνεις κάτι.
5. Τα αληθινά βυζιά. Γιατί είναι ζωντανά, γεμάτα, ζουμερά, τρυφερά. Και έχουν και ελαττώματα. Όπως κι ζωή σου.
6. Ένα χαστούκι στο κωλομέρι. Σε άσχετη στιγμή. Γιατί πάντα θα σε κάνει να νιώθεις λίγο πιο αλήτης, και πάντα θα την κάνει να νιώθει γυναίκα. Με κάθε έννοια.
7. H Tζιά. Το Ναύπλιο. Είναι κοντά, είναι όμορφα, πάντα σε ευχαριστούν, αλλά πάντα τα ξεχνάς.
8. Ένα καλό γεύμα. Που δεν έρχεται σε κουτί. Που δεν το ξεπετάς ανάμεσα στις δουλειές σου. Που δεν περιέχει ένταση από τους καυγάδες της ημέρας. Απλά ένα γεύμα που έφτιαξε κάποιος που σε νοιάζεται.
9. Να κάθεσαι στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσει το τραγούδι.
10. Μια βόλτα στην παραλία. Με τα πόδια, με το αυτοκίνητο, με εκείνη ή με τον σκύλο σου. Με τον ήλιο να πέφτει, με τον ιδρώτα να κυλάει, με την βροχή να σε τρυπάει. Όπως και να’ ναι, οι πιο βαθιές σου σκέψεις έρχονται πάντα μπροστά στη θάλασσα.
11. Η σιωπή. Ο Γκάντι έμενε σιωπηλός μια μέρα την εβδομάδα. Κι ήταν ευτυχισμένος.
12. Το διάβασμα. Πόσα πράγματα ξέρεις που να σου ανοίγουν τους ορίζοντες, και να σου κρατάνε καλή παρέα δηλαδή;
13. Το παιχνίδι. Με τους κολλητούς, με το γιο σου, με την μικρή σου μπάλα στο γραφείο.
14. Ο ήλιος. Γιατί μένουμε σ’ αυτή την χώρα δηλαδή;
15. Το φιλί. Γιατί ακόμα κι αν δεν είσαι ερωτευμένος έφηβος, ένα γλυκό, παθιασμένο, άγγιγμα των χειλιών της, μπορεί να σε ανεβάσει στο Έβερεστ. Για μια στιγμή έστω. Φτάνει όμως.
16. Το φλερτ. Χωρίς καν να σκέφτεσαι το σεξ. (Λέμε τώρα). Σου διεγείρει το μυαλό, τις αισθήσεις και δεν είναι ποινικά κολάσιμο.
17. Το μέλι. Οπουδήποτε. Οπωσδήποτε.
18. Ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Γιατί τα «αααααα» ευχαρίστησης δεν είναι όσο συνηθισμένα νομίζεις.
19. Το Σ’ αγαπώ. Είτε το λες, είτε το ακούς.
20. Τα παραμύθια. Του Σαιντ Εξυπερύ, του Τριβιζά, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, των κινέζων, όλα.
21. Ο ύπνος. Είναι το μόνο πράγμα που όλοι πιστεύουμε πως είναι αναλώσιμο αλλά δεν είναι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το παιδί μας!!!! Χαίρομαι απίστευτα που είμαι η πρώτη που έμαθα για το blogακι σου! Καλή συνέχεια και όσο για τα υπόλοιπα βασίσου πάνω μου!

Ρίξε ένα τηλ. το πρωί, έχω κάτι να σου εκμυστηρευτώ!

patsiouri είπε...

Ήρθα κι εγώ λοιπόν!! Παρ'όλο που έχει πολύ υλικό το blog σου παρατηρώ πως είναι πολύ πρόσφατο!!Γιατί δέ μπλόγκαρες τόσο καιρό?? Πού τα μάζευες??
Λοιπόν pd, επειδή μου άρεσε πολύ το σχόλιό σου και΄σε έχω δέι και σε άλλες πετυχημένες εμφανίσεις σε άλλα blogs σά σχολιαστή, έλα στο blog μου, σου έχω μία πρόσκληση!
Όσο για τα άπαντά σου, θα τα δούμε με την ησυχία μας σιγά σιγά...

PD είπε...

Αγαπημένο μου πατσιούρι, ας τα πάρουμε ένα ένα. Πολύ υλικό, γιατί όταν γράφω, το κάνω περισσότερο κι από όσο μιλάω - κι όσοι έχουν βρεθεί μαζί μου πάνω από δίλεπτο το ξέρουν καλά αυτό. Δεν μπλόγκαρα τόσο καιρό, γιατί μάλλον βαριόμουν πιο πολύ κι από όσο έγραφα. Τώρα όμως που πήρα φόρα i promise να τροφοδοτώ με άχρηστες εξυπνάδες (ή χαζομάρες, u tell me) τις λίστες. Όσο για την πρόσκληση, είμαι υπόχρεος και οσονούπω θα απαντήσω καταλλήλως.