Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007

Μην κοιτάς, απλά βούτα

17 πράγματα που μάλλον φοβόσουν μέχρι τώρα να κάνεις, αλλά ήρθε πια η ώρα τους
1. Πλησίασε και πιάσε συζήτηση με ένα κορίτσι χωρίς κανένας να σε σπρώξει. Μπορεί να μην θέλει να μιλήσει. Μπορεί και να σου πει, να πιεις μόνος σου το ποτό που θες να την κεράσεις. Μπορεί και όχι.
2. Ξέμπλεξε από τα χρέη σου. Το κυμαινόμενο επιτόκιο είναι σαν τις μεθυσμένες τουρίστριες όταν παίρνουν Έκσταση. Μπορεί να πάει πάνω, μπορεί να πάει κάτω, αλλά θα έχεις πολύ περισσότερους μπελάδες αν είναι από πάνω σου.
3. Δοκίμασε το άθλημα στο οποίο φαίνεσαι πιο γελοίος από όλα. Οι γκόλφερς κι οι skateboarders δεν θα ήταν τόσο ψωνισμένοι αν ήξεραν πόσο δύσκολη είναι η αγαπημένη ασχολία των άλλων ανδρών.
4. Τελείωσε κάτι νωρίς.
5. Άφησε κάποιον άλλο να καυχιέται για αυτό το πολύ cool πράγμα που έκανες εσύ.
6. Πως σου φαίνεται να τραβήξεις το καζανάκι, απλά ως «ευχαριστώ»;
7. Διαφώνησε με το άτομο που φοβάσαι περισσότερο.
8. Διάβασε ένα μυθιστόρημα, μεγαλύτερο από 300 σελίδες, γραμμένο πριν το 1950, που λαμβάνει μέρος εκτός Ελλάδας και ΗΠΑ.
9. Φάε λαχανάκια Βρυξελλών. Για να το κάνεις ευκολότερο, μπορείς να υποκρίνεσαι πως σε απειλούν με ένα όπλο ανάμεσα στα πόδια σου και έχεις μια επιλογή: Να τα βάλεις μέσα σου από το στόμα ή από κάποια άλλη οδό.
10. Νομίζεις πως είσαι σκληρός; Πες τι πραγματικά σκέφτεσαι όταν βρίσκεσαι στην πιο ευάλωτη στιγμή σου. Τότε θα δούμε πόσο σκληρός είσαι.
11. Πες «ωραίο τατού» την επόμενη φορά που θα δεις ένα περίπλοκο σχέδιο tribal art στα χαμηλά μιας γυναικείας πλάτης. Ξέρει πολύ καλά τι εννοείς, αλλά τέτοιου είδους λεκτικά κολπάκια κάνουν την διαφορά από το να πάρεις ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο ή να καταλήξεις στα επείγοντα με μια πάνα-βρακάκι γεμάτη πάγο.
12. Ενστερνίσου το ανδρικό κλισέ θανάτου του carpe diem. Θα πεθάνεις φίλε μου, και δεκάδες διαφορετικές σχολές scuba diving, bungee jumping, skydiving, surfing, μποξ, αναρριχήσεων, μότο κρος περιμένουν την δική σου συνειδητοποίηση της ματαιότητας για να επιβιώσουν. Γιατί περιμένεις; Φτιάξε την στέγη του σπιτιού σου ενώ έχει ήλιο ακόμα.
13. Άσε την δουλειά για να πας σε ένα απογευματινό ματς μέσα στην εβδομάδα. Μην το πεις σε κανέναν. Πήγαινε μόνος. Επικεντρώσου στις λεπτομέρειες που δεν δείχνει η τηλεόραση’ τον αμυντικό που τραβάει την φανέλα του σέντερ φορ χωρίς να τον βλέπει ο διαιτητής πριν από το κόρνερ’ τον παγκίτη που βρίζει την αντίπαλη εξέδρα’ αν εκείνο το γλυκό πλάσμα που βρίσκεται δύο σειρές παρακάτω είναι εκεί για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο ή για τον γκόμενο της με την φανέλα με το 9. Πέταξε το απόκομμα του εισητηρίου στην έξοδο’ δεν ήσουν ποτέ εκεί. Θα θυμάσαι αυτό το παιχνίδι πολύ περισσότερο από ότι αν είχες πάρει την άδεια της συζύγου και πήγαινες με πέντε κολλητούς σου.
14. Πέρασε μια εβδομάδα χωρίς να επαναλάβεις τα λόγια κάποιου άλλου. Όταν σκέφτεσαι ταινίες, σπορτκάστερς, βραδινούς μονόλογους, αφεντικά, παιδιά, πατέρες, τον Σέξπιρ, φιλόσοφους, τον Αλ Μπάντι ή τον Χόμερ Σίμπσον αυτό ξαφνικά θα σου φανεί πολύ δύσκολο, έ;
15. Κυνήγησε μια γυναίκα όχι γιατί είναι τόσο σέξι αλλά γιατί είναι τόσο cool.
16. Αγόρασε μια μετοχή βάση έρευνας που έκανες μόνος σου, από την αρχή. Οι παρέες στο εστιατόριο δεν θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό όταν θα μιλήσεις για αυτό, αλλά το να βρεις το επόμενο limit up που θα φτιάξει το portfolio σου χωρίς καμία βοήθεια είναι πιο σπουδαίο από το να ακούσεις τις συμβουλές του Γιώργου Αυτιά.
17. Κάνε τις ερωτήσεις πρώτα. Φύλαξε τις σφαίρες σου για μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: