Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2007

19 Σημάδια ότι χάνεις τον χρόνο σου

Γιατί πάντα πρέπει τελικά να εκτιμάς την περιουσία σου (ο χρόνος είναι χρημα κ.ο.κ)

1. Οποιαδήποτε συζήτηση για τον καιρό κρατάει περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα (εκτός κι αν περιλαμβάνει πρόβλεψη για τυφώνα που περνά από το σπίτι σου). Αν δεν έχετε να συζητήσετε κάτι άλλο από τον καιρό, πάρ’ το απόφαση, δεν έχετε τίποτα να συζητήσετε.
2. Τρία ραντεβού. Κι ούτε γλώσσα.
3. Δύο χρόνια. Καμία αύξηση.
4. Το πρόσωπο που διευθύνει το meeting λέει «μπορεί κάποιος να ανάψει τα φώτα»;
5. Συνεχίζεις να στηρίζεις τον προπονητή, όταν έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ της ομάδας, έχει μείνει εκτός στόχων, αλλά επιμένει πως για όλα φταίει η διαιτησία.
6. Έχετε κλείσει ραντεβού τρεις φορές, αλλά δεν βγήκατε ποτέ. Μία φορά είναι ατυχία, δύο σύμπτωση, τρίτη δεν θέλει να σε δει.
7. Φτάνεις στα τριψήφια νούμερα του αποκωδικοποιητή της Nova, αποφασίζεις να ξαναγυρίσεις όλο το μενού για να συνειδητοποιήσεις πως το «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» παραμένει η καλύτερη επιλογή.
8. Περνάς περισσότερη από μιάμιση ώρα την ημέρα στο γυμναστήριο. Τι νόημα έχει να χτίζεις όλους αυτούς τους μυς αν δεν βγαίνεις ούτε μια στο τόσο για να τους χρησιμοποιήσεις;
9. Σε έχουν συστήσει σε κάποιον τρεις φορές κι ακόμα δεν θυμάται το όνομα σου. Μην θυμώσεις. Απλά θύμισε του πως έχετε γνωριστεί αρκετές φορές και εσύ τον θυμάσαι καλά. Τώρα εσύ είσαι από πάνω.
10. Λέει πως της είναι αρκετό που έχει δει τον Λευκό Πύργο. Ή ακόμα χειρότερα, τον Πύργο Ηλείας.
11. Προσπαθείς να ξεχάσεις πόσο σε έκανε να γελάς η πρώην σου, ή πόσο σε έκανε να τρελαίνεσαι το πρώην αφεντικό σου – λες και η επιλεκτική απώλεια μνήμης σημαντικών κομματιών της ζωής σου είναι δυνατή χωρίς να σε απαγάγει κάποια μυστική αμερικανική υπηρεσία.
12. «Για να επιστρέψετε στο αρχικό μενού, πατήστε 9».
13. Βλέπεις οποιαδήποτε ταινία όπου κάποιο κακομαθημένο παιδί συμβουλεύει ενήλικες.
14. Σε ρωτάει στην πρώτη σας συζήτηση, «Και τι σ’αρέσει να κάνεις για να διασκεδάζεις;» η οποία είναι η πιο χαζή ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε άνθρωπο. Η συμβουλή: Απλά χαμογέλασε και απάντησε «δεν είναι τι, αλλά με ποιον».
15. Κοιτάς το ρολόι σου κατά την διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας. Βρες να κάνεις κάτι που πραγματικά σ’ αρέσει ή σταμάτα να φοράς ρολόι.
16. Έχεις φτάσει στην 50η σελίδα του βιβλίου, κι ακόμα δεν έχεις καταλάβει γιατί το διαβάζεις.
17. Δίνεις την ειλικρινή σου απάντηση σε κάποιον που λέει «θέλω την ειλικρινή σου απάντηση».
18. Διαβάζεις οποιοδήποτε e-mail που στην γραμμή Θέμα γράφει: «This is not spam».
19. Δίνεις σε κάποιον περισσότερα από 3 λεπτά για να σου αλλάξει την γνώμη. Αν δεν μπορεί να το κάνει σε αυτό το περιθώριο, πες «Κοίτα, φίλε, δεν θα μου αλλάξεις άποψη σε αυτό το θέμα. Γι’ αυτό ας μην χάνουμε άλλα πολύτιμα λεπτά και ας μιλήσουμε για κάτι άλλο». (Εκτός από τον καιρό φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: